Gastronomska tura


Bosna i Hercegovina

U Bosni i Hercegovini se pripremi hrani, pića i uživanju u njima posvećuju vrlo ozbiljno. Fast food gotovo ne postoji izuzevši cevabdžinice i "burek-salone", a i oni bi se mogli tumačiti kao svojevrsna slow food okupljališta. Sva hrana se u Bosni priprema polagano i isto tako u njoj uživa uz obavezno dobro društvo i razgovor. Obroci su obilni, najcešce se sastoje od mesa, povrca i mliječnih prerađevina, a začini se koriste u umjerenim količinama. Jela se uglavnom pirjaju i kuhaju, a deserti, kafa i žestica nezaobilazan su dio rituala jedenja.
Posebno zadovoljstvo za goste predstavljaju meze sa suhim domacćm mesom, kobasicama, sirom, kajmakom, ukiseljenim povrćem, domaćim hljebom pogačama i drugim namirnicama.


Cijene su isključivo za turiste. Cijene sa turistićkim agencijama se posebno dogovaraju.

Posebne popuste dajemo organizovanim grupama učenika, studenata,sportskim klubovima.